Lindemanpriser utdelt ⋆ Kontekst
Notis

Lindemanprisen utdelt til Knut Vaage

Lindemanprisen er på 200.000 kroner.

Lindemanprisen er utdelt til Knut Vaage.

– Knut Vaage er en særpreget kunstnerpersonlighet i norsk musikkmiljø. Han er en svært aktiv og allsidig kunstner med en egenartet musikalsk stemme. Han har gjennom mange år hatt et sterkt engasjement og et tydelig nærvær i norsk musikkliv. Han er en verdig prisvinner, sier styreleder i Lindemans Legat, Einar Solbu i en pressemelding.

Vaage har en stor og mangfoldig produksjon bak seg. Den omfatter vokalverk, teatermusikk, opera og musikk for kammerensembler og orkester. I tillegg har Vaage også utmerket seg innen musikkdramatikken. Hans første opera, Nokon kjem til å komme, fikk både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Også De Unges Lindemanpris har blitt utdelt. Prisen er på 75.000 kroner og gikk i år til komponist Anders Hannevold fra Bergen.

Voksen-Lindemanrprisvinner Vaage sier om tildelingen:

– Anders har et stort engasjement for musikklivet og er nå leder i nyMusikk Bergen. Han har bidratt sterkt til det fellesskapet av komponister og ildsjeler som har jobbet sammen over tid for å bygge opp det sterke miljøet som er skapt for nyskapende musikk i Bergen.