Ledig stilling
Professor/førsteamanuensis i musikkterapi
Norges musikkhøgskole
Om høgskolen
Norges musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole. NMH er anerkjent som en internasjonalt ledende musikkutdanningsinstitusjon med dyktige lærere og engasjerte studenter i et inspirerende miljø. NMH utdanner musikere, komponister, dirigenter, pianostemmere, musikkpedagoger og musikkterapeuter på bachelor-, master- og doktorgradsnivå.
NMH har en omfattende konsertvirksomhet og høy aktivitet innen kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning. NMH holder til på Majorstuen i Oslo og har omlag 850 studenter og 211 årsverk. Les mer på www.nmh.no
Om stillingen
Stillingen lyses ut som professor/førsteamanuensis. Kompetanse som førsteamanuensis vil være tilstrekkelig for ansettelse i stillingen, men dersom den foretrukne kandidaten har professorkompetanse, vil vedkommende bli ansatt i denne stillingskoden.
Stillingens omfang og fagområde
Stillingen er en fast, hel stilling og er ledig fra 1. januar 2026.
Stillingens fagområde er musikkterapi, herunder musikk og helse. Stillingen vil være knyttet til fagseksjon for musikkpedagogikk og musikkterapi og til Musikkhøgskolens Senter for forskning i musikk og helse (Cremah).
Arbeidsoppgavene omfatter undervisning og veiledning av studenter, forskning og faglig utviklingsarbeid og administrative oppgaver i tilknytning til den faglige virksomheten. Det forventes at den som ansettes går aktivt inn i samarbeid med kolleger og generelt bidrar til å styrke det faglige miljøet ved høgskolen.
Forsknings- og utviklingsarbeid (FoU)
Det forutsettes at den som ansettes bidrar til å videreutvikle fagområdet gjennom eget forsknings- og utviklingsarbeid og ved deltakelse i interne og eksterne forsknings- og utviklingsprosjekter. Det forutsettes også at den som ansettes bidrar i utvikling av CREMAHs strategiske arbeid og styrker FoU-arbeidet og det faglige miljøet i tråd med høgskolens øvrige strategiske målsetninger. Vedkommende forventes også å initiere, delta i og lede utvikling av nye relevante forskningsprosjekt, og å utarbeide søknader om ekstern finansiering sammen med kollegaer i fagmiljøet.
Undervisning og veiledning
Stillingen omfatter undervisning og veiledning i musikkterapi på master- og doktorgradsnivå, i tråd med gjeldende studieplaner. Stillingen kan også bli tillagt undervisning i videreutdanningen (årstudium) i musikk og helse.
Det forutsettes at den som ansettes tar initiativ til, planlegger og leder seminarer og kurs innenfor fagområdet, i samarbeid med andre lærere. Vedkommende deltar også i forberedelse og gjennomføring av høgskolens opptaksprøver og eksamener.
Administrative oppgaver
Den som ansettes skal delta i fagadministrative oppgaver innenfor sitt fagområde og ved høgskolen ellers.
Kvalifikasjoner
Søkere må dokumentere vitenskapelige kvalifikasjoner i musikkterapi og/eller i musikk og helse i samsvar med etablerte standarder for professor- eller førsteamanuensiskompetanse.
Søkere må videre dokumentere:
- erfaring fra deltakelse i – samt utvikling og ledelse av forskningsprosjekter
- tilknytning til relevante internasjonale faglige nettverk
- relevant undervisningserfaring fra høyskole-/universitetsnivå
- relevant erfaring med veiledning av studenter og stipendiater
- en tydelig profil som aktiv forsker og formidler på nasjonale og internasjonale arenaer
- personlig egnethet, herunder gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
Det er ønskelig med erfaring med flere forskningsmetoder, gjerne med kvantitative og blandede tilnærminger.
Erfaring med musikkterapeutisk praksis vil være relevant for stillingen.
Nærmere opplysninger om kravene som stilles til hhv. førsteamanuensis- og professorkompetanse kan fås ved henvendelse til høgskolen.
Den som ansettes, må ha norskferdigheter på minimum nivå B2 eller forplikte seg til å tilegne seg slike ferdigheter innen tre år fra ansettelse. Høgskolen vil legge til rette for språkopplæring. Kompetanse i svensk eller dansk er likestilt med norsk. Det kreves god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på engelsk.
Søkere må i et vedlegg redegjøre for pedagogiske kvalifikasjoner, basert på utdanning, kursdeltakelse eller praktisk undervisningserfaring. Det er et krav at alle førsteamanuenser og professorer skal ha gjennomført et universitets-/høgskolepedagogisk program (minimum 200 timer), eller relevante kurs som gir tilsvarende kompetanse, og gjennom dette og praktisk undervisningserfaring har opparbeidet ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Kravet til gjennomført program vil ikke bli vektlagt i rangeringen av søkere, men søkere som ikke oppfyller kravene ved ansettelse, vil bli pålagt å oppfylle dem innen to år. Høgskolen vil gi nødvendig kurstilbud.
Søkerne vurderes av et sakkyndig utvalg. Hovedvekten blir lagt på den innsendte dokumentasjonen av vitenskapelige og pedagogiske kvalifikasjoner. Vi ønsker i første omgang bare søknad med CV og eventuelle vedlegg i form av attester, vitnemål og beskrivelse av pedagogiske kvalifikasjoner, som skal lastes opp i den elektroniske søkeportalen. Etter den første vurderingen av dette vil utvalgte kandidater bli bedt om å sende ytterligere dokumentasjon av sine kvalifikasjoner og annen dokumentasjon som de mener kan være av betydning. Dokumentasjon som eventuelt leveres i fysisk format, herunder også lyd- og videoopptak, må sendes inn i fire eksemplarer. Aktuelle søkere kan bli innkalt til prøveundervisning og intervju.
Generelt
Stillingen er underlagt de regler som til enhver tid gjelder for ansatte ved Norges musikkhøgskole. Norges musikkhøgskole har relativt få kvinnelige professorer og førsteamanuenser. Kvinner oppfordres derfor spesielt til å søke. Ved tilnærmet like kvalifikasjoner vil kvinnelig søker bli foretrukket fremfor mannlig søker. Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres derfor til å søke stillingen.
Stillingen lønnes etter hovedtariffavtalene i staten som førsteamanuensis i stillingskode 1011 med startlønn mellom 680 000 og 750 000 kroner eller som professor i stillingskode 1013 med startlønn mellom 720 000 og 870 000 kroner. For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes. Det trekkes 2 prosent i lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om søkeren har bedt om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf. offentlighetsloven § 25 andre ledd. Søkerne vil i så tilfelle bli varslet om dette.
Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til fagseksjonsleder John Vinge, tlf. 91 31 75 61, e-post john.vinge@nmh.no eller studie- og FoU-sjef Camilla Sønstabø Thorkildsen tlf. 95 96 17 70, e-post camilla.s.thorkildsen@nmh.no.
Søknadsfrist
Søknad med CV, attester og vitnemål må leveres elektronisk via www.jobbnorge.no senest 09.02.2025 CET
Spørsmål om stillingen
John Vinge, Fagseksjonsleder
Telefon: 91 31 75 61
john.vinge@nmh.no